Alles wat je moet weten over spiegels in je woonkamer

Een spiegel woonkamer is een goede combinatie van vorm en functie. Terwijl het er goed uitziet in een kamer, laat het ook kleine ruimtes groter lijken en donkere kamers lichter. Spiegels zijn zeer veelzijdig als decoratief accent en passen in elke stijl van inrichten – of het nu modern, vintage, shabby chic of etnisch Indiaas is. Kies eenvoudige of uitgebreide spiegels, grote of kleine, en laat je creativiteit de vrije loop om ze smaakvol in je huis te plaatsen. Je kunt ze ook gebruiken om eventuele onvolkomenheden op de muur te verbergen. Laten we eens kijken naar een aantal tips en frisse ideeën voor een spiegel woonkamer.

Waar moet een spiegel in een woonkamer worden geplaatst?

Controleer wat de spiegel reflecteert – zorg ervoor dat het geen willekeurige of lelijke dingen zijn. Laat het iets moois weerspiegelen of iets dat vreugde brengt in het huis.
Plaats hem in de buurt van een kroonluchter om het licht te laten weerkaatsen. Als het uitzicht buiten mooi is, zet de spiegel er dan tegenover, zodat het uitzicht wordt weerspiegeld. Of plaats je favoriete kunstwerk tegenover de spiegel. Op die manier wordt de spiegel een centraal punt in de kamer, waardoor de kamer opener wordt. Als je gelovig bent, plaats het dan volgens de goede feng shui of voor een mooi gelovig beeld.

Wat voor soort spiegel moet u ophangen?

Niet alle spiegels zijn bedoeld om op te hangen. Op sommige grote spiegels staat duidelijk dat ze alleen mogen worden geleund. Ze kunnen breken als ze worden opgehangen. Dus als er geen kinderen of huisdieren in huis rondlopen, kun je ze gerust tegen de muur hangen. Versier de ruimte met een of twee hoge beelden en een hoge plant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *