MIDI keyboard kopen

Beginnende muziekproducer? Maak deze fouten niet!

Als beginnende muziekproducer ben je misschien al heel enthousiast. Wellicht ga je binnenkort zelfs een Focusrite Scarlett 2i2 of een MIDI keyboard kopen. Als starter mag je natuurlijk fouten maken en hier moet je ook absoluut niet bang voor zijn. Maar het is toch fijn als je wat fouten kunt voorkomen. Daarom kun je in dit artikel meer lezen over de veelgemaakte fouten van muziekproducers.

MIDI keyboard kopen

1. Een te hoog volumeniveau gebruiken

Natuurlijk willen beginnende muziekproducers dat hun muziek opvalt en daarom produceren ze harde muziek. Hiervoor gebruiken ze een hoog volumeniveau binnen de software. Dit is echter niet aan te raden, want het kan ten koste gaan van de kwaliteit van de plaat. Een hoog volumeniveau in de software kan namelijk leiden tot vervorming van het geluid (kraken) en dat wil je niet.

2. Gebruik maken van verkeerde samples

Er zijn zeker wel veel goede samples te vinden, maar helaas zijn er nog veel meer verkeerde samples. Bij het produceren van je platen is het belangrijk om hierop te letten. Luister goed naar de samples en filter alleen de goede sampler eruit.