Water

Tips om luxe zwembaden schoon te maken

Luxe zwembaden zijn erg populair. Het is heerlijk om een luxe zwembad in de tuin te hebben en op warme dagen even een frisse duik te nemen. Maar je moet luxe zwembaden ook goed schoon houden. In dit artikel delen wij een aantal tips om luxe zwembaden te reinigen.

1. Verwijder bladeren regelmatig

luxe zwembaden

Bladeren in je zwembad zorgen meteen voor een minder frisse uitstraling. Dat is echter niet het enige probleem. De bladeren nemen veel chloor op en hebben daardoor een negatieve invloed op de waterkwaliteit. Het is daarom belangrijk dat je de bladeren regelmatig verwijderd met bijvoorbeeld een schepnet. Controleer ook het skimmermandje op bladeren en leeg deze indien nodig.

2. Filter terugspoelen

Een verstopt filter zorgt ervoor dat het water van je luxe zwembad niet meer gereinigd wordt en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Het is niet altijd even eenvoudig te ontstoppen en in sommige gevallen kan het filter zelfs ontploffen. Daarom is het noodzakelijk om het zwembadfilter van luxe zwembaden regelmatig te reinigen. Dit doe je door het filter wekelijks terug te spoelen. Hierdoor worden vuildeeltjes uit het filter verwijderd.

Zwembaden

3. Rand van het zwembad reinigen

Wellicht denk je bij het reinigen van je luxe zwembad niet direct aan het reinigen van de rand. Dit is ook een arbeidsintensieve klus die veel mensen het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Toch is dit ook enorm belangrijk. Er ontstaat namelijk na verloop van tijd kalkaanslag ter hoogte van de waterlijn en dit wordt op den duur steeds moeilijker te verwijderen. Reinig de rand van het zwembad daarom minimaal eens per maand. Zo voorkom je veel kalkaanslag en maak je het reinigen voor jezelf een stuk gemakkelijker.